Fiorentino

Het Verhaal van Fiorentino

Een droom die uitkomt
Passie, enthousiasme, inzet, moed: dit zijn de fundamenten die ons in 1999 lieten beginnen met het bouwen van een concrete ruimte waar onze droom en onze ideeën werkelijkheid konden worden.
De ideeën waren om zepen van zeer hoge kwaliteit te produceren.
We wilden een origineel en exclusief product creëren om het te kunnen plaatsen in een markt die bijna uitsluitend door kwantiteit wordt gedomineerd.
Zo ontstond de Saponificio Artigianale Fiorentino: een naam, een verhaal dat een heel programma is:
Ambachtelijke zeepfabriek, want in het centrum moet altijd het vermogen van de mens zijn om zijn geschiedenis en vaardigheden over te dragen op het zeepproduct.
Ambachtelijke zeepfabriek omdat de artistieke en ecologische waarden van Florence en Toscane specifieke en belangrijke culturele en sociale referenties vinden in de “zeep”.
De zeepfabriek werd eind twintigste eeuw opgericht in Figline Valdarno (Florence) in een grote garage.
Het is ontstaan uit de wens van twee jonge mensen die zich helemaal hebben geïnvesteerd in een moeilijke weddenschap voor sommigen, riskant voor velen.
Een ambachtelijk atelier met weinig middelen maar met een grote wil om te doen en vooral om te ontstaan, “The Art of Quality” wordt de constante referentie van ons werk.
Kwaliteit van parfums en grondstoffen vergezeld van artistieke creativiteit wat betreft de afbeeldingen van de verpakkingen en de vormen van de zepen.
De zepen van de Saponificio Artigianale Fiorentino (SAF) zijn niet langer alleen een hulpmiddel voor de hygiëne, maar worden kwaliteitsproducten verrijkt met originele artistieke afbeeldingen.
Het aanzienlijke succes van deze business line had als onmiddellijke reactie de vergroting van de productieruimten, de opname van nieuwe technologieën, de toename van gekwalificeerd personeel en de uitbreiding van het commerciële voorstel.
Om onze geschiedenis van bedrijfsexcellentie een verdere impuls te geven, hebben we besloten om onszelf uit te rusten met een zeer innovatieve zeepfabriek op technologisch niveau met een investering van groot belang in termen van economie en human resources.
Door deze keuze hebben we onder meer de gehele productiecyclus binnen de zeepfabriek kunnen insluiten.
De “kleine” zeepfabriek is na twintig jaar uitgegroeid tot een GROOT bedrijf dat aanwezig is op de nationale en internationale markt met een aanbod van producten die trots en exclusief “made in Toscane” zijn en in staat zijn om te reageren op een veeleisende en gekwalificeerde klantenkring.
Producten die getuigen van een land dat rijk is aan herinnering, kunst en cultuur.
In 1999 hebben we een weddenschap gedaan, in 2019 denken we die gewonnen te hebben.
We hebben kunnen dromen, risico’s kunnen nemen, visionairs en vernieuwers kunnen zijn.
Allemaal vergezeld van integriteit, strengheid, liefde en … een snuifje geluk,
De rest is enthousiasme in het heden …, vertrouwen … en optimisme in de toekomst.